Tillbehör 2017-11-13T09:37:25+00:00

VÅRA PRODUKTER

Tillbehör

Mjukstartare och motorskyddsbrytare

Mjukstartare är ett sätt att starta en elmotor mjukt. Man minskar då startströmmen som kan vara väldigt hög. Tack vare detta minskar slitaget på motorn och de påfrestningar som annars elnätet utsätts för. Att starta och stoppa mjukt kan vara ekonomiskt lönsamt då det ger lägre service- och underhållskostnader, skonat elnät och energibesparingar. En mjukstartare är ett tillbehör som vanligtvis används till elmotorer som driver exempelvis fläktar, pumpar, transportband och omrörare.

Motorskyddsbrytare är ett tillbehör som gör att du kan starta och stoppa motorer manuellt. De ger ett komplett motorskydd mot kortslutning, överbelastning och fasfel.

Mjukstartare och motorskyddsbrytare

Separata kylfläktar och pulsgivarkit

Separata kylfläktar finns i olika storlekar, från 63 upp till 355. Elmotorns befintliga fläktkåpa byts ut mot den separata kylfläkten samtidigt som den befintliga fläkten på motoraxeln demonteras. Den separata kylfläkten ger motorn tillräcklig kylning när man reglerar ner varvtalet. Detta ger dig en kostnadseffektiv och enkel lösning för kylning av elmotorer utan att kompromissa med motorprestanda.

En pulsgivare används när man vill ha exakt kontroll av motorns varvtal. Det är ett tillbehör som monteras på motorn. Pulsgivare finns med olika antal pulser per varv, beroende på önskad noggrannhet.

Separata kylfläktar och pulsgivarikt

Spännlinjaler och motorslädar

Spännlinjaler möjliggör korrekt inställning av remspänningen vid indirekt drivna applikationer, vilket minskar risken för lagerhaveri. Vid direkt drift möjliggör de enkel demontering av kopplingar vid direkt drivna applikationer. Spännlinjalerna bör ligga på en jämn horisontell yta.

Vid indirekt drift möjliggör motorsläden att inställning av remspänning blir korrekt. På så sätt minskar man risken för lagerhaveri. Genom att undvika slirande remmar och för hög friktion, förbättras även effektiviteten vid remdrift. Detta är ett första steg mot att få så hög verkningsgrad som möjligt. Vid direkt drift underlättar motorsläden demontering av kopplingar.

Spännlinjaler och motorslädar

LAGERSÖK / WEBBUTIK

Sök efter din produkt

I vår webbutik/lagersök kan du söka efter önskade produkter i realtid.

Webbutik/lagersök
Produktutbud från Busck

Genom att använda vår webbplats, accepterar du att vi sparar kakor i din webbläsare. Läs mer om kakor.

På den här webbplatsen används kakor. En kaka är en liten textfil som lagras i din webbläsare. Informationen används för att du ska kunna använda vissa funktioner på vår webbplats. Vi använder även kakor för webbanalys för att förstå hur vår webbplats används. Vi följer inte hur enskilda personer använder webbplatsen och därför lagras inte personuppgifter (namn, e-post, IP-adresser etc) i våra cookies. Läs mer om kakor hos Post- och telestyrelsen. Länk

Vi använder primärt Google Analytics. De kakor som Google Analytics använder på den här webbplatsen lagrar information om tidpunkt då du besökte webbplatsen första gången, tidpunkt då du besökte webbplatsen senast, tidpunkt då ditt nuvarande besök påbörjades, antal gånger du besökt webbplatsen, trafikkällor samt ett unikt ID för din webbläsare. Information om hur du använder webbplatsen kan vi komma att använda för att anpassa annonser till dig via Googles annonsnätverk.

Om du inte vill att den här webbplatsen ska lagras kakor kan du undvika det på något av följande sätt:
När som helst radera kakor från din webbläsare
Ändra inställningarna i din webbläsare så den inte tillåter att kakor sparas
Ladda ner ett tillägg som gör att Google Analytics inte kommer att skriva kakor till webbläsaren eller spåra hur du använder webbplatsen

Stäng