Rostfria motorer

Rostfria motorer för livsmedelsindustri, läke­medelsindustri och andra applikationer som kräver extrem renlighet och där motorerna utsätts för täta avspolningar. När mat-, dryck- eller farmaceutiska produktionsanläggningar spolas av, utsätts såväl motorer som andra delar ofta för högtryckstvätt, ibland vid höga temperaturer, och ofta även med aggressiva rengöringsmedel.

WM Motors rostfria elmotorer

Rostfria elmotorer för livsmedelsindustri, läke­medelsindustri och andra applikationer som kräver extrem renlighet och där motorerna utsätts för täta avspolningar. När mat-, dryck- eller farmaceutiska produktionsanläggningar spolas av, utsätts såväl motorer som andra delar ofta för högtryckstvätt, ibland vid höga temperaturer, och ofta även med aggressiva rengöringsmedel.
HYW rostfria elmotorer kan motstå dessa driftsförhållanden, som på standardmotorer kan orsaka skador och även förorena slutprodukten.

Till skillnad från standardmotorer, har HYW inga kylflänsar, ingen färg som riskerar att flagna och ingen yta som rostar. Detta innebär att restprodukter kan tvättas bort utan att lämna spår och elmotorn kan användas inom till ­exempel livsmedelsindustrin. Märkdata är ingraverade i motorn för att minska risken för att smuts och bakterier skall ansamlas. Motorerna är utförda i kapslingsklass IP69K och är icke ventilerade (IC410) för att klara de högsta kraven på hygien. De tål kraftig överspolning. Motorerna är utförda med isolationsklass F för kontinuerlig drift S1 och temperatur­stegring ­enligt klass B. Motorerna lämpar sig för omriktardrift med konstant vridmoment. Yttemperaturen är begränsad till max 60 °C vid omgivnings­temperatur 20 °C tack vare en god elektro­magnetisk design och mycket aktivt material. Motorerna är som standard tillverkade för 3   x   230 / 400 V 50Hz.

Alla externa delar tillverkas i AISI 316L rostfritt stål och motoraxeln är tillverkad i AISI 420 rostfritt stål med magnetiska egenskaper. ­Detta ger utmärkt motståndskraft mot ­korrosion och skapar en tillförlitlig och varaktig lösning där hygien är viktigt. Det finns ingen färg på motorn som riskerar att flagna. Kabel­förskruvningen är i stål / rostfritt stål och upp­fyller hygienkraven från EHEDG. Oljetätningarna är i viton. Motorns ytterytor är helt släta.

Läs mer Läs mindre