Danfoss VLT frekvensomriktare

Danfoss  är världsledande inom dedikerade frekvensomriktare. Deras breda produktutbud gör att det går att anpassa sig efter alla slags motortekniker. Tack vare detta kan vi på Busck erbjuda tillförlitliga, kostnadseffektiva och energibesparande omriktarlösningar.

För dig som kund är det självklart viktigt att både leverans och service sker i tid, när och var helst det passar dig. Därför har vi valt att lägga upp ett stort lager av omriktare för både fläkt, pump och industri. Vi vill helt enkelt göra det så smidigt som möjligt för dig att göra affärer med oss.

Danfoss VLT® HVAC Drive FC-102

Danfoss VLT® HVAC-frekvensomriktare används för ventilations-, uppvärmnings- och kylningstillämpningar. Funktioner för energiövervakning, trendanalys, systemunderhåll. Menyer som gör frekvensomformaren lätt att hantera samtidigt som den återkopplar all information användaren önskar.VLT® HVAC-frekvensomformaren har en rad olika kraftfulla standard- och tillvalsfunktioner och ger de lägsta totala ägarkostnaderna.

Läs mer Läs mindre

Danfoss VLT® AQUA Drive FC-202

VLT® AQUA Drive är den perfekta lösningen för vatten- och avloppstillämpningar. En avancerad frekvensomriktare byggd och designad för den tuffa VA-branschen. Levereras som standard med kaskadreglage för styrning av upp till 3 pumpar, men kan utökas med avancerade kaskadkort för att styra 6 till 8 pumpar. Med funktioner för energiövervakning, trendanalys, systemunderhåll gör frekvensomriktaren lätt att hantera samtidigt som den återkopplar all information användaren önskar.

Läs mer Läs mindre

Danfoss VLT® AutomationDrive FC-302

VLT® AutomationDrive FC-302 är den perfekta lösningen för alla typer av avancerade applikationer. En extremt flexibel och kostnadseffektiv frekvensomriktare, för industriella tillämpningar, från enkla hastighetsreglage till mycket dynamiska och krävande applikationer.

Läs mer Läs mindre

Danfoss VLT® FC Serier med smart sensor

Genom att använda smarta funktioner direkt i din Danfoss VLT frekvensomriktare kan du övervaka din motorlindning, vibrationsmätning och last. Du kan snabbt åtgärda läckor, slitage och skador.

Motorlindningsövervakning: Genom att analysera motorns strömsignatur, kan frekvensomriktaren upptäcka en begynnande defekt i lindningsisolation i ett tidigt skede. Övervakningsfunktionen triggar en tidig varning om motorns lindningsisolation minskar.

Vibrationsmätning: Funktionen kan användas för att upptäcka obalans, fellinjering och glapp. Frekvensomriktaren jämför vibrationerna med motorns varvtal.

Lastövervakning: Funktionen lär sig lastens momentkurva och upptäcker avvikande överlaster eller underlaster baserat på baslinjenivån. Friktion i maskiner, igensatta filter eller slitna rotorer är några av de fel i applikationer som kan upptäckas.

VLT® funktionerna beställs som ett mjukvarutillbehör till:

  • VLT® AutomationDrive FC 302
  • VLT® AQUA Drive FC 202
  • VLT® HVAC Drive FC 102
  • VLT® Refrigeration Drive FC 103
Läs mer Läs mindre

Danfoss VLT® Micro Drive FC-51

Danfoss VLT Micro Drive FC-51 är en kompakt frekvensomriktare för styrning av AC-motorer upp till 22 kW. Den fungerar perfekt även i komplexa applikationer där den optimerar energieffektivitet och drift.

Läs mer Läs mindre

Danfoss VLT® Midi Drive FC 280

För att uppnå exakt och effektiv motorstyrning inom livsmedel, materialhantering och processindustrier, så är frekvensomriktaren VLT® Midi Drive idealisk. Den har hög styrprestanda, inbyggd säkerhetsfunktioner och flexibel fältbusstyrning. VLT® Midi Drive FC 280 kan konfigureras som en komplett lösning efter dina behov. Kontakta oss för priser och artikelnummer på dessa.

Läs mer Läs mindre

Danfoss VLT® DriveMotor FCP 106

VLT DriveMotor FCP 106 har en rad olika integrerade standardfunktioner för pumpar och fläktar som ger en effektiv styrning av motorer i intervallet 0,55kW-7,5kW. FCP 106 är den perfekta lösningen för både OEM-tillverkare och slutanvändare. Genom att montera frekvensomriktaren direkt på motorn undanröjer du behovet av apparatskåp och minskar kabelkostnaderna avsevärt.

Läs mer Läs mindre