Danfoss VLT frekvensomriktare

Danfoss  är världsledande inom dedikerade frekvensomriktare. Deras breda produktutbud gör att det går att anpassa sig efter alla slags motortekniker. Tack vare detta kan vi på Busck erbjuda tillförlitliga, kostnadseffektiva och energibesparande omriktarlösningar.

För dig som kund är det självklart viktigt att både leverans och service sker i tid, när och var helst det passar dig. Därför har vi valt att lägga upp ett stort lager av omriktare för både fläkt, pump och industri. Vi vill helt enkelt göra det så smidigt som möjligt för dig att göra affärer med oss.

Danfoss VLT® HVAC Drive FC 102

Skapa ännu bättre tillförlitlighet och sänk den totala ägandekostnaden för din uppvärmning, ventilation och luftkonditionering (HVAC) med den här unika VSD-enheten som är anpassad för byggnadsautomatiseringssystem.

Danfoss VLT HVAC-frekvensomriktare används för ventilations-, uppvärmnings- och kylningstillämpningar. Funktioner för energi­övervakning, trendanalys, systemunderhåll. Menyer som gör frekvensomformaren lätt att hantera samtidigt som den återkopplar all information användaren önskar. VLT HVAC-frekvensomformaren har en rad olika kraftfulla standard- och tillvalsfunktioner och ger de lägsta totala ägarkostnaderna.

Läs mer Läs mindre

Danfoss VLT® AQUA Drive FC 202

VLT AQUA Drive är konstruerad för att ge högsta prestanda för vatten- och avlopps­applikationer. Med ett brett utbud av kraftfulla standardfunktioner, som kan utökas med ytterligare förbättrande tillval, är frekvens­omriktaren lika anpassad för nyinstallation som för uppgradering.

VLT AQUA Drive är den perfekta lösningen för vatten- och avloppstillämpningar. Det är en avancerad frekvensomriktare byggd och designad för den tuffa VA-branschen. Välj till Cascade Controller 2.0 för professionell kaskad­reglering av upp till 8 pumpar. Funktioner för energiövervakning, trendanalys och systemunderhåll gör frekvensomriktaren lätt att hantera samtidigt som den återkopplar all information du önskar.

Den stora dagliga lastvariationen i vatten- eller avloppsreningsverk gör det ekonomiskt fördelaktigt att införa frekvensomriktare på roterande utrustning såsom pumpar och omrörare. Den nya generationen VLT AQUA Drive kan realistiskt erbjuda en första-års kostnadsbesparing på mellan 10-30 % jämfört med traditionella omriktarlösningar. Dess långa livslängd, höga verkningsgrad och låga underhållskostnader ger dig den lägsta totala kostnaden.

Den snabba och användarvänliga menyn för vatten- och pumpinställningar minskar installationstiden, vilket garanterar en snabb väg till maximal energieffektivitet och motorstyrning. Genom att samla ihop de viktigaste parametrarna på ett ställe reduceras risken markant för felaktig idriftsättning.

Läs mer Läs mindre

Danfoss VLT® AutomationDrive FC 302

Den här tåliga frekvensomriktaren är skapad för att hålla och ger en effektiv och tillförlitlig drift även vid krävande tillämpningar och i tuffa miljöer. Den avancerade värmekonstruktionen och det unika returkylsystemet gör att VLT AutomationDrive är en av de mest kompakta och kostnadseffektiva frekvensomriktarna på marknaden. Med nya smarta underhållsfunktioner och ett stort utbud av DrivePro-tjänster kan produktivitet, prestanda och drifttid förbättras på ett proaktivt sätt.

VLT AutomationDrive FC 302 är den perfekta lösningen för alla typer av avancerade applikationer. En extremt flexibel och kostnadseffektiv frekvensomriktare, för industriella tillämpningar, från enkla hastighetsreglage till mycket dynamiska och krävande applikationer.

Läs mer Läs mindre

Danfoss VLT® FC Serier med smart sensor

Genom att använda smarta funktioner direkt i din Danfoss VLT frekvensomriktare kan du övervaka din motorlindning, vibrationsmätning och last. Du kan snabbt åtgärda läckor, slitage och skador.

Motorlindningsövervakning: Genom att analysera motorns strömsignatur, kan frekvensomriktaren upptäcka en begynnande defekt i lindningsisolation i ett tidigt skede. Övervakningsfunktionen triggar en tidig varning om motorns lindningsisolation minskar.

Vibrationsmätning: Funktionen kan användas för att upptäcka obalans, fellinjering och glapp. Frekvensomriktaren jämför vibrationerna med motorns varvtal.

Lastövervakning: Funktionen lär sig lastens momentkurva och upptäcker avvikande överlaster eller underlaster baserat på baslinjenivån. Friktion i maskiner, igensatta filter eller slitna rotorer är några av de fel i applikationer som kan upptäckas.

VLT® funktionerna beställs som ett mjukvarutillbehör till:

  • VLT® AutomationDrive FC 302
  • VLT® AQUA Drive FC 202
  • VLT® HVAC Drive FC 102
  • VLT® Refrigeration Drive FC 103
Läs mer Läs mindre

Danfoss VLT® Micro Drive FC 51

VLT Micro Drive FC 51 är liten men ändå kraftfull och byggd för att hålla. Panelutrymme kan sparas och installationskostnaderna reduceras tack vare dess kompakta storlek och minimala driftsättningskrav.

Trots sin kompakta storlek och enkla driftsättning kan VLT Micro Drive ställas in för att köra perfekt även i komplexa applikationer. Den stöds av en guidad programmering av specifika funktioner och användningen av ett datorprogram för parameterinställning. Tack vare sina belagda PCB-enheter, ger frekvensomriktaren en pålitlig och kostnadseffektiv drift även i krävande miljöer.

Danfoss VLT Micro Drive FC 51 är en kompakt frekvensomriktare för styrning av AC-motorer upp till 22 kW. Den fungerar perfekt även i komplexa applikationer där den optimerar energieffektivitet och drift.

Läs mer Läs mindre

Danfoss VLT® Midi Drive FC 280

Uppnå nya prestandanivåer med VLT Midi Drive FC 280, en vidareutveckling av den populära frekvensomriktaren VLT 2800. Gör nya besparingar med en rad funktioner som är framtagna för att göra installation, drift och underhåll av frekvensomriktaren så enkla som möjligt.

VLT Midi Drive är idealisk för exakt och effektiv motorstyrning för maskinbyggare inom livsmedels-, materialhanterings- och bearbetningsindustrin. Den är en kraftfull lösning för styrningsprestanda, funktionssäkerhet och flexibel fältbusskommunikation.

VLT Midi Drive har utformats för att vara kompatibel med VLT 2800. Dess yttermått, kabelförskruvningar, kabellängder och konfigurationsverktyg gör att du enkelt kan uppdatera en befintlig frekvensomriktarpanel.

För att uppnå exakt och effektiv motor­styrning inom livsmedel, materialhantering och processindustrier, så är frekvensomriktaren VLT Midi Drive idealisk. Den har hög styrprestanda, inbyggd säkerhetsfunktioner och flexibel fältbusstyrning.

Läs mer Läs mindre

Danfoss VLT® DriveMotor FCP 106

För full flexibilitet vid val av motor, systemdesign och energieffektivitet kan du montera den fristående VLT DriveMotor FCP 106 till en induktionsmotor eller en permanentmagnetmotor.
Installationen är enkel tack vare det inbyggda kylsystemet och den individuellt justerbara motoradapterplattan. Du kan även montera VLT DriveMotor FCP 106 nära motorn med hjälp av adapterplattan för väggmontering.

VLT DriveMotor FCP 106 för montage på asynkron- eller PM-motorer. Frekvensomriktaren har flera integrerade standardfunktioner för pumpar och fläktar vilket ger en effektiv styrning av motorer i intervallet 0,55kW-7,5kW. FCP 106 är den perfekta lösningen för både OEM-tillverkare och slutanvändare. Genom att montera frekvensomriktaren direkt på motorn tar du bort behovet av apparat­skåp och minskar kabelkostnaderna.

Behovet av apparatskåp och långa motorkablar elimineras, vilket gör att kostnaderna minskar oavsett systemets utformning.

Inbyggda funktioner för en smidig och effektiv drift av pump, fläkt och transportbana gör det enkelt att integrera och driftsätta enheten för dessa särskilda tillämpningar.

Läs mer Läs mindre