Danfoss Vacon frekvensomriktare

Från 2014 ingår Vacon i Danfosskoncernen vilket lett till ett ökat utbud av frekvensomriktare till marknader Danfoss inte hade tillgång till tidigare. För dig som kund är det självklart viktigt att både leverans och service sker i tid och när och var helst det passar dig. Därför har vi på Busck valt att lägga upp ett stort lager av omriktare av både VLT och Vacon för att möta marknadens behov. Genom vår samarbetspartner kan vi dessutom erbjuda service, installation och drifttagning av din frekvensomriktare. Vi vill helt enkelt göra det så smidigt som möjligt för dig att göra affärer med oss.

Danfoss VACON® 100 Flow

VACON 100 FLOW är en frekvensomriktare där fokus ligger på att förbättra flödesregleringen och spara energi i industriella pump- och fläkttillämpningar.

Bland de specifikt utformade funktionerna finns Multipumplösningar och menyer för applikationsval. De förbättrar pumpens prestanda och skyddar ledningar och utrustning för en tillförlitlig drift. Den standardiserade PID-regleringen utgår från en sensor för att styra pumpvarvtalet i stället för en extern regulator. Detta gör att frekvensomriktaren snabbt kan reagera på behovsfluktuationer, vilket ger exakt process­reglering och optimala energibesparingar.

VACON 100 FLOW är en frekvensomriktare som bidrar till att förbättra flödeshanteringen och spara energi i industri samt pump- och fläkttillämpningar. Bland de specifikt utformade funktionerna finns Multipump-lösningar och menyval för olika applikationer. De förbättrar pumpens prestanda och skyddar rör och utrustning för att säkerställa tillförlitlig drift. Integrerad PID-kontroll använder en givare för att styra pumpens varvtal istället för en extern regulator. Detta hjälper frekvensomriktaren att reagera snabbt på fluktuationer i efterfrågan, vilket ger exakt processtyrning och optimalt energibesparande.

Läs mer Läs mindre

Danfoss VACON® 100 Industrial

VACON 100 INDUSTRIAL erbjuder mängder av funktioner och lämpar sig för många olika applikationer med konstant effekt/moment. Den lättanvända och pålitliga motorstyrningen förbättrar tillförlitligheten och effektiviteten för alla växelströmsmotorer, inklusive induktions- och permanentmagnetmotorer samt synkrona reluktansmotorer.

Inbyggda RS485- och Ethernet-gränssnitt har stöd för alla de viktigaste industriprotokollen, vilket gör att det är enkelt att bygga in VACON 100 INDUSTRIAL i alla ofta förekommande styrsystem. Den inbyggda PLC-kapaciteten gör det möjligt att förse frekvensomriktaren med nya funktioner. Den funktionella säkerheten förbättras genom STO (Safe Torque Off), som förhindrar att motorn genererar moment vid motoraxeln, samt genom säkerhetsstopp 1 och ATEX-certifierat överhettningsskydd för motorn.

Omriktarmodulerna kan väggmonteras, är enkla att installera och använda, och de inkapslade frekvensomriktarna är försedda med en mängd inbyggda tillval.

VACON 100 INDUSTRIAL är full av funktioner och redo att användas i ett brett spektrum av industriella tillämpningar. Användarvänligheten och den robusta motorstyrningen ökar tillförlitligheten och effektiviteten hos alla motortyper inklusive asynkronmotorer, permanent magnetmotorer och synkrona reluktansmotorer. ­Integrerade RS485 och Ethernet-gränssnitt stöder alla vanliga industriprotokoll, så ­VACON 100 INDUSTRIAL är lätt att integrera i alla större styrsystem.

Läs mer Läs mindre

Danfoss VACON® NXP Air Cooled

Frekvensomriktarna VACON NXP Air Cooled erbjuder precision och kraft för tillämpningar som kräver robust och dynamisk prestanda. Finns för hela effektområdet upp till 2 MW och som väggmonterade, fristående, inkapslade och IP00-klassade moduler.

Frekvensomriktarna erbjuder optimerad motorstyrning för både induktions- och permanenta magnetmotorer och är utmärkta för växellådsfria motorlösningar och parallellkopplade lösningar för motorer med hög effekt. Snabba fältbusstillval och en fantastiskt flexibel programmering innebär att frekvensomriktarna enkelt kan integreras i alla tänkbara automatiseringssystem. Mindre tid och pengar behöver ägnas åt det tekniska tack vare de många standardiserade tillvalen och ett system som därmed blir mycket mindre komplicerat.

VACON NXP luftkylda frekvensomriktare erbjuder precision och kraft för applikationer som kräver robust och dynamisk prestanda. De är tillgängliga över hela effektområdet från 0,55kW upp till 2 MW, både som vägg­monterat eller golvstående modeller, alternativt som IP00-inbyggnadsmoduler.

Läs mer Läs mindre

Danfoss VACON® 20

Trots den otroligt kompakta storleken är ­VACON 20 full av funktioner som bidrar till bättre systemprestanda och kostnadseffektivitet. Enheten går snabbt att installera och konfigurera tack vare lättillgängliga plintar, montering på DIN-skenor och verktyget för parameterkopiering som kan klona inställningar även utan nätspänning. Parameterlistan kan redigeras fritt, och det går att skapa tillämpningsspecifika uppsättningar och standardinställningar. PLC-funktioner gör att individuell styrlogik kan byggas in i enheten, och outnyttjade I/O-tillval kan användas för andra maskinrelaterade uppgifter.

Det inbyggda RS485-gränssnittet är ett kostnads­effektivt och enkelt seriellt styrgränssnitt för frekvensomriktaren. Med tillvalsmoduler kan VACON 20 anslutas till nästan vilket RS485- eller Ethernet-baserat fältbussystem som helst, inklusive Profibus DP, CANOpen, DeviceNet, Profinet I/O, EtherCAT, Modbus TCP/IP och Ethernet IP.

VACON 20 finns för alla vanliga spänningar med ett brett effektintervall. Omriktaren optimerar prestandan för tillämpningar som till exempel vertikal förflyttning, paketering, materialhantering och flödesreglering inom process­industrin i hela världen.

VACON 20 har en prestanda som är mycket bättre än vad du förväntar dig av en kompakt frekvensomriktare. Ett brett effektområde på upp till 18,5 kW och inbyggd PLC-funktionalitet gör den väldigt flexibel och snabb, och enkel installation innebär att den är perfekt för effektiv tillverkningstillämpningar som materialhantering och bearbetning.

Läs mer Läs mindre