Få samma vridmoment med mindre motorstorlek

Busck vinkelkuggväxel CMB

Busck vinkelkuggväxel typ CMB är helt utbytbar mot Busck snäckväxel typ SB. Till skillnad från en snäckväxel får man med denna växel en utmärkt verkningsgrad. Detta gör att man ibland kan gå ner en motorstorlek men ändå få samma vridmoment på utgående axel/hålaxel. Maximalt moment som växeln klarar är dessutom högre än för motsvarande snäckväxel.

Jämförelse av exempelvis SB063 med CMB0633 vid utväxlning 80 och servicefaktor 1 ger att kuggväxeln klarar 250 Nm medan snäckväxeln klarar 122 Nm. Växlarna är livstidssmorda med helsyntetisk olja (viskositet VG 320) vid leverans.

Teknisk Information

Läs mer Läs mindre

Tillgänglig i tre storlekar

Busck variatorer

Variator typ VB finns i tre storlekar för motorstorlekarna 63, 71 och 80. Jämfört med en frekvensstyrning har variatorn fördelen att moment ökar när varvtalet sänks. Variatorn sitter normalt ihop med en snäckväxel för att få önskat varvtalsintervall.

En variator ska startas upp försiktigt och köras in. Belasta inte med maxlast till att börja med. Varvtalet på variatorn får endast justeras när variatorn snurrar.

Teknisk Information

Läs mer Läs mindre

Extremt prisvärda snäckväxlar från Busck

Busck snäckväxel SB

Busck snäckväxel är en extremt prisvärd snäckväxel för lätta till normala driftsförhållanden. Växelhusen i storlek SB025–SB090 är tillverkade i aluminium och SB110–SB150 har växelhus i gjutjärn. Mått är enligt marknadsstandard.

Växelhus i aluminium Växelhus i gjutjärn
SB025 SB110
SB030 SB130
SB040 SB150
SB050
SB063
SB075
SB090

 

Det finns även ett stort urval av tillbehör såsom flänsar, momentarm, enkla samt dubbla axlar.

Teknisk Information

Läs mer Läs mindre

Prisvärda kuggväxlar från Busck

Busck kuggväxel CMG

 

Busck kuggväxel typ CMG är en mycket prisvärd kuggväxel. Tack vare att fötter och flänsar är skruvade i växelhuset är det enkelt att anpassa växeln efter dina önskemål. Växelhus och motorfläns är tillverkade i pressgjutet aluminium. Fot och utgångsfläns är tillverkade i gjutjärn. Kugghjulen är slipade för tyst och problemfri gång. Växlarna är livstidssmorda vid leverans.

Teknisk Information

Läs mer Läs mindre

Små växelmotorer enligt standardmått

Busck växelmotorer

 

Busck små växelmotorer är små och pris­värda växelmotorer. Mått är enligt marknadsstandard. Växelmotorerna finns i storlekarna 2, 3, 4, 5 och 6 med en effekt från 6 upp till 200 W. 1-fasmotorerna vi lagerhåller har som standard termoskydd i serie med lindningen.

  • Alla axlar i växeln är kullagrade
  • Upp till 10 Nm i moment
  • Utväxling 3–250:1
  • Storlek 3, 4 och 5 lagerhålles.

Motor 5IK60 är med kylfläkt, övriga storlekar saknar kylfläkt. Motorernas beteckningar står för följande:

  • C=1-fas 230 V
  • S=3×400 V
  • U=3×230 / 400 V
  • T=uttagslåda
  • P=protection
  • F=fan

Teknisk Information

Läs mer Läs mindre