Kontrollera motorns varvtal

Pulsgivarkit för Brook Crompton

Kit med pulsgivare och separat kylfläkt som passar på Brook Crompton 3-fasmotorer. Termistorer ingår i priset. Montering på motor sker i vår verkstad. Som standard använder vi en pulsgivare RI76‑TD från Hengstler.

  • 2048 pulser
  • Utsignal RS422
  • Matning 10–30 V DC
  • Försedd med kabel och tolvpolig kontakt
  • Även andra varianter kan erbjudas

Teknisk Information

Läs mer Läs mindre

En kostnadseffektiv och enkel lösning

Kurt Maier separata kylfläktar

Separata kylfläktar från Kurt Maier passar till motorer från Brook Crompton.

Separata kylfläktar används till frekvensomriktardrivna 3-fasmotorer för att ge motorn tillräcklig kylning då varvtalet regleras ner. Elmotorns befintliga fläktkåpa byts ut mot den separata kylfläkten samtidigt som den befintliga fläkten på motoraxeln demonteras. Som standard är fläktarna försedda med en tvåpolig drivmotor kapslad IP55, isolationsklass F. Storlek 63 är utrustad med en 1-fasmotor medan övriga storlekar som standard har 3-fasmotorer. Dessa kan dock även köras 1-fas genom inkoppling av en kondensator.

Fläktarna kan levereras med olika för­längnings­stycken för att passa motorer med exempelvis broms, tachometer eller pulsgivare.

Teknisk Information

Läs mer Läs mindre

Kompromissa inte med motorprestanda

Busck separata kylfläktar

Busck separata kylfläktar finns tillgängliga i storlekar 63–355. De används till frekvens­omriktar­drivna 3-fasmotorer för att ge motorn tillräcklig kylning då varvtalet regleras ner. Elmotorns befintliga fläktkåpa byts ut mot den separata kylfläkten samtidigt som den befintliga fläkten på motoraxeln demonteras.

Buscks separata kylfläktar finns till Busck typ MS/ME, WE/SWE samt TA.

Teknisk Information

Läs mer Läs mindre