Aktuellt

Det händer alltid nya saker hos oss på Busck. Håll dig uppdaterad genom att då och då titta in på denna sida. Här kan du läsa om det som är aktuellt just nu, oavsett om det gäller lediga tjänster eller produktutveckling. Följ oss gärna genom att lägga till webbsidan i din RSS-läsare.


            

Nyheter

Bli vår nya administratör!

Vi behöver dig! I alla fall om du är en person som är initiativrik och intresserad av att lära dig nya saker. Har du datorvana och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift vore du perfekt som administratör hos oss. Du kommer bland annat att arbeta med fakturering, inleveranser i vårt datasystem och leveransbevakning.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Gösta Ullman, gosta.ullman@busck.se. Ansöker gör du på LinkedIn.

Ny produkt: Vacon frekvensomriktare

Vi har utökat vårt samarbete med Danfoss Drives och lagerför numera även Vacons frekvensomriktare. Vacon ingår i Danfoss Drives utbud sedan några år tillbaka. Detta innebär att vi kan erbjuda hela Vacons sortiment. Vi lagerför Vacon NXP upp till och med 160 kW och Vacon 100 upp till och med 75 kW samt 315 kW. VLT har vi sedan tidigare upp till och med 110 kW. Våra omriktare går att anpassa så att de uppfyller dina krav och specifikationer. Vi erbjuder helt enkelt rätt frekvensomriktare till rätt applikation och rätt pris.

Busckkatalogen för 2019 är här!

Vår nya produktkatalog är klar och på väg ut från tryckeriet direkt till dig som kund.  Har du inte fått någon katalog eller vill ha fler, hör av dig till oss eller ladda ner den under Produktkatalog. Annars kan du passa på att ta ditt eget exemplar på Elmia Subcontractor om du har vägarna förbi (vi bjuder ju på inträdet!).

Stort frekvensomriktarlager hos Runby

Vår återförsäljare Runby elektroservice i Upplands Väsby kan numera erbjuda ett brett sortiment av Vacons frekvensomriktare. För dig som kund i Stockholmsområdet innebär det en snabb och lättillgänglig åtkomst till en av marknadens bästa frekvensomriktare. Välkommen till Finvids väg 12 i Upplands Väsby!

 

 

Snart dags för Elmia Subcontractor 2018!

Den 13–16 november är det dags igen. Då är du välkommen att tillsammans med oss på Busck att uppleva norra Europas ledande mässa för den tillverkande industrins leverantörer. Fyra dagar med nya möten, nya diskussioner, ny inspiration. Eller som Elmia själva säger: ”Med 1200 utställare från runt 30 länder skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.”

Vi bjuder på inträdesbiljetten (klicka på bannern nedan), så det finns alla anledning att komma dit! Väl på plats söker du upp monter B04:38 och kommer in och säger hej. Passa även på att ta ditt exemplar av vår nya produktkatalog. Vi ses väl?

Vi stödjer Nattvandrarna

Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter. Nattvandrarnas närvaro förebygger också kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk. Detta arbete vill givetvis vi på Busck vara med och stödja!

 

Stängt på grund av konferens

På fredag den 31 augusti 2018 har kontoret öppet 08:00-10:00. Därefter är det stängt på grund av konferens. Beställning går att göra som vanligt via webbutiken hela dagen men inga utleveranser kommer att ske denna dag. Beställningarna skickas istället på måndag.

Hej på er!

Det svåra beslutet är taget. Efter mer än 30 år i elmotorbranschen, varav drygt 20 år på Busck, kommer jag att dra mig tillbaka. Jag ska ägna mig åt min familj och andra spännande saker, för resten av livet.

Busck har haft en fantastisk utveckling de senaste dryga 10 åren, det har varit oerhört roligt att vara med på den här resan. Tillsammans med Danfoss och vårt spännande växelprogram har vi nu stora möjligheter att växa till nya fantastiska höjder. Då krävs det fortsatt friska krafter som kan ge allt. Därför känns det väldigt rätt att kunna lämna över stafettpinnen till Anders Calvander Delborn som min efterträdare. De flesta av er känner ju honom, och för er andra, är det en man i sina bästa år. Anders har jobbat på Busck i 13 år. Han har jobbat upp vårt södra distrikt på ett målmedvetet sätt. Därför har han de bästa förutsättningarna att vara en bra drivande försäljningschef.

Jag vill till slut tacka alla er; kunder, medarbetare, ägare med flera. Det har varit väldigt roligt och lärorikt att jobba tillsammans med er. Ett stort tack för de här åren, hoppas ni får många bra kommande år tillsammans med Busck.

Med vänlig hälsning
Stig Henrysson

Efter nästan 20 år i branschen känns det nu oerhört inspirerande och spännande att få förtroendet att efterträda Stig och därigenom kunna fortsätta leda utvecklingen på Busck framåt. Vi är idag en leverantör som har ett mycket starkt produktutbud att tillgå, med många välkända kvalitetsprodukter avseende elmotorer, transmissioner och frekvensomriktare. Tack vare vårt stora och breda produktlager kan vi tillgodose både OEM-kunder och svensk industri (via våra återförsäljare) med snabba, driftsäkra och prisvärda leveranser av drivutrustningar.  Jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta växa och utveckla oss på den nordiska marknaden. Vår enkla målsättning dagligen kommer även fortsättningsvis att vara ”Den bästa leverantören i branschen i alla avseenden”. Tillsammans med detta besitter medarbetarna på Busck en gedigen kompetens och serviceanda utöver det vanliga. Jag är helt säker på att det kommer gynna er kunder och leverantörer även i framtiden.

/ Anders Calvander Delborn

Vi stödjer Barncancerfonden

Tillsammans med våra återförsäljare stödjer vi Barncancerfonden.

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Idag klarar sig 80% av barnen, men så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden medfinansierar nästan alla forskningsprojekt som rör barncancer. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer.

 

Återförsäljarträff hos Busck

Den 24 maj 2018 var våra återförsäljare inbjudna till Kållered. Vi hade riktigt trevligt och hoppas att de lärde sig allt som går att lära sig om Busck, samtidigt som de fick chansen att umgås med branschkollegor och njuta av god mat och dryck. Allt under intensiva 24 timmar.

Tack till dig som besökte oss på Elmia Automation 2018

Elmia Automation är över för den här gången. Trötta men glada kan vi konstatera att det blev en succé för vår del. Ni var många som besökte oss och ställde många och bra frågor. Det är alltid lika roligt att se att så många är intresserade av våra produkter. Ett riktigt stort tack för den här gången! Vi ses på nästa mässa!

Vi ställer ut på Elmia Automation 2018

Kom och träffa oss på Elmia Automation! I år premiärvisar vi Vacon frekvensomriktare från Danfoss.

Vi bjuder på inträdesbiljetten, så det finns all anledning att komma dit. Väl på plats letar du upp monter D04:47 och kommer in och säger hej.

Sommartider

Nu är det sommartider på Busck och det innebär att från och med 1 maj till och med 31 augusti har vi ändrade öppettider. Vi har öppet hela sommaren och lager och kontor stänger 16:15. Trevlig sommar!

Ny produkt: Rostfria motorer för livsmedels- och läkemedelsindustrin

Vi kan nu erbjuda energieffektiva och tåliga motorer som ger högre produktivitet och minimerar risken för kontaminering inom livsmedelsindustri, läkemedelsindustri och andra applikationer som kräver extrem renlighet och där motorerna utsätts för täta avspolningar.

Du hittar mer information, pris och tillgänglighet på produktsidan.

Busck stödjer Läkare Utan Gränser

Istället för julkort och julklappar väljer vi på Busck & Co AB att skänka pengar till välgörenhet. I år har vi valt att stödja Läkare Utan Gränser och deras humanitära arbete där det behövs som mest. Genom vår gåva kan Läkare Utan Gränser bistå människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

Till våra besökare på Elmia Subcontractor 2016

Besökte du Elmia Subcontractor? Vi hoppas att du besökte oss i vår monter. Vi hade många besökare och det är alltid lika trevligt att träffa er, både nya och gamla besökare. Ett riktigt stort tack för den här gången! Vi kanske ses nästa år igen?

Busck katalog 2017 är här

Äntligen kommer den! En rykande färsk katalog är på väg från tryckeriet. Passa på att ta ditt eget exemplar på Elmia Subcontractor om du har vägarna förbi. Annars är det bara att höra av sig så skickar vi en, eller fler, till dig. Från och med 1 januari 2017 kan du ladda ner katalogen under Produktkatalog. Det är först då den börjar gälla.

Vi ses väl på Elmia Subcontractor 2016?

Den 8-11 november ställer Busck ut på Elmia Subcontractor. Vi bjuder på inträdesbiljetten, så kom dit! När du sedan kommer till Elmia söker du upp monter B04:38 och kommer in och säger hej. Passa även på att ta ditt exemplar av vår nya produktkatalog. Vi ses!

Till våra besökare på Elmia Automation 2016

Elmia Automation är över för den här gången och vi konstaterar med stor glädje att den blev en succé för vår del. Vår monter var välbesökt av nyfiket branschfolk som ställde många och bra frågor. Det är alltid lika roligt att se att så många är intresserade av våra produkter. Ett riktigt stort tack för den här gången!

Vår nya webbplats är på plats!

Vi förstår att ni har väntat. Efter alldeles för lång tid med gammal och trött webbplats, hackerattacker och tillfällig webbsida, är det äntligen dags för lansering av den nya webbplatsen. Här kan du läsa om våra produkter, ladda ner bilder till annonsering, hitta kontaktuppgifter till alla medarbetare på Busck och mycket mer.

Träffa oss på Elmia Automation 2016

Kom och träffa oss på Elmia Automation! I år premiärvisar vi vår Busck IE4-motor. Från och med maj kommer den att lagerföras från 11 kW och uppåt, 2- och 4-polig.

Vi bjuder dessutom på inträdesbiljetten, så det finns all anledning att komma dit. Klicka på Elmia-bannern och fyll i dina uppgifter så får du en biljett. Väl på plats letar du upp monter D04:47 och kommer in och säger hej.

Vi önskar alla en vit jul

Vår julkapp till er år 2015 är att Busck & Co AB skänker en gåva till Vit jul. Genom denna gåva hjälper vi till med att ge barn en så trygg jul som möjligt. Gåvor till Vit jul går till allt från att ordna fram pepparkaksdeg, hyra en lokal, köpa in julpyssel eller något så enkelt som att hyra en film.

Till våra besökare på Elmia Subcontractor 2015

Vi tackar alla besökare som besökte vår monter på Elmia Subcontractor i Jönköping 10-13 november. Det var riktigt trevligt att prata motorer och växlar med er. Vi kanske ses nästa år igen?

Ny produkt: frekvensomriktare från Danfoss

Numera hittar du frekvensomriktare från Danfoss i vårt sortiment. Danfoss är en världsledande leverantör av teknik till flera branscher. Vi hoppas att vårt utökade sortiment ska hjälpa dig som kund att få rätt applikation till rätt pris. Läs mer om Danfoss frekvensomriktare under respektive rubrik.

Säg hej till Tomas

En av de nya distriktsansvariga säljarna på Busck & Co AB är Tomas Norén. Han ansvarar för försäljning och kundservice mellan våra kunder och Busck i norra Sverige. Så alla ni som håller till norr om Dalarna och Hälsingland kommer att träffa Tomas. Han har redan hunnit med EURO EXPO i Örnsköldsvik, som är hans hemort, så var ni på den mässan såg ni honom säkert.

Innan Tomas började på Busck var han projektledare inom ventilation på Bravida. Han har flera års erfarenhet inom ventilationsbranschen och hydraulikvärlden och ser fram emot att få utvecklas inom en helt ny bransch. Att få representera ett välkänt bolag på en lite mer okänd mark i Sverige är det han ser mest fram emot.

Tomas är, som han själv säger, “killen som ser möjligheterna i allt och alla”. Han utmärker sig genom att vara mycket uthållig och målmedveten, med glimten i ögat. Detta är egenskaper som kan vara bra både i arbetet på Busck och på fritiden som upptas av snöskoter- och endurokörning.

Vill du säga hej till vår nya säljare personligen, hittar du hans kontaktuppgifter under Medarbetare.

Ny produkt: OLI vibrationsmotorer

Nu kan vi erbjuda vibrationsmotorer från OLI som är en av de ledande tillverkarna av vibrationsmotorer. OLI vibrationsmotorer används bland annat till matning av komponenter, rening av filter, silos och vibrering av betong.

Vår nya katalog för 2015/2016 är här!

Vår nya katalog är klar och på väg ut från tryckeriet direkt till våra kunder. Vi hoppas att den ska bli väl emottagen.

Har du inte fått någon katalog eller vill ha fler, hör av dig till oss eller ladda ner den under Produktkatalog.