Aktuellt

Har du koll på vad som är aktuellt hos oss på Busck just nu? Det är klart att du har. Om inte kan du här läsa såväl nyheter om Busck som vad som är aktuellt inom branschen. På ett och samma ställe. Smidigt och enkelt, eller hur? Det händer alltid nya saker hos oss på Busck. Självklart vill vi hålla dig uppdaterad. Här kan du läsa om det senaste, oavsett om det gäller lediga tjänster eller nya produkter. Du kan också enkelt prenumerera på nyheter och andra uppdateringar från oss. När vårt gäng av återförsäljare växer, lyfter vi fram nykomlingarna här. Följ oss gärna på LinkedIn.

Nyheter

Ändrade öppettider alla helgons afton

På alla helgons afton, 4 november, har vi på Busck öppet till 14:00. Trevlig helg!

Avvikande öppettider

 • 2024-12-31, Stängt: Nyårsafton
 • 2025-01-01, Stängt: Nyårsdagen
 • 2025-01-06, Stängt: Trettondedag jul
 • 2025-05-01, Stängt: 1 maj
 • 2025-06-06, Stängt: Sveriges nationaldag

Glad midsommar!

Vi vill önska dig en glad midsommar och uppmärksamma om att vi har något ändrade öppettider inför helgen. Dagen innan midsommarafton, 23 juni, har vi öppet till 14:00. Midsommarafton har vi stängt. Vi är tillbaka på måndag 27 juni. Trevlig helg!

Underhållsmässan 2022

Nu har dörrarna till Europas största fackmässa inom drift och underhåll slagits upp; mässan med över 10 000 besökare och 300 utställare. På underhall.se hittar du program och utställarlista. Varmt välkommen att träffa oss i monter B07:12! Vi visar elmotorer, växlar och frekvensomriktare ur vårt breda produktutbud. Vi på Busck & Co AB ser verkligen fram emot årets Underhållsmässa och hoppas på intressanta möten och diskussioner.

Sommartider

Från och med 1 maj till och med 31 augusti har vi ändrade öppettider. Lager och kontor stänger nu 16:15.

Vi ställer ut på industrimässan i Umeå

Den 18-19 maj ställer vi ut på Euro Expo på Nolia Event & Konferens i Umeå. Vi hoppas att du som är i närheten kommer förbi för att prata elmotorer, frekvensomriktare och växlar med våra säljare. Vi bjuder på inträdet! Ladda ner din biljett och skriv ut.

Träffa oss på industrimässan i Karlstad

Vi ställer ut på Euro Expo på Racketcenter i Karlstad. Vi hoppas att du som är i närheten den 4–5 maj 2022 kommer förbi för att prata elmotorer, frekvensomriktare och växlar med våra säljare. Vi bjuder på inträdet! Ladda ner din biljett och skriv ut.

Glad påsk!

Våra öppettider under påskhelgen är:

 • Skärtorsdag: 8:00-14:00
 • Långfredag: Stängt
 • Annandag påsk: Stängt

Vi på Busck önskar alla våra kunder en lugn och skön påskhelg.

Busck stödjer UNHCR:s arbete i Ukraina

Vi har skänkt en gåva till UNHCR för att hjälpa dem i deras arbete för människor på flykt i Ukraina. Just nu flyr människor från attacker som krossar deras tillvaro. Krisen drabbar barn och familjer. Liv och säkerhet är i fara. UNHCR är på plats och ger skydd.

Om du vill veta mer om UNHCR, gå in på https://sverigeforunhcr.se/ukraina

Busck blir partner till Siemens

För att bredda vårt utbud och förhoppningsvis bli en ännu bättre leverantör till er har vi inlett ett samarbete med Siemens, en av världens ledande motortillverkare. Siemens tillverkar motorer från 90 W upp till 5,3 MW. Produktionen ligger i första hand i Tjeckien och för de allra största storlekarna i Tyskland. Siemens har certifiering för de flesta marknader och för de flesta marina klassningssällskap.

Busck kommer inledningsvis att lagerhålla 2-poliga standardmotorer upp till 200 kW, 4-poliga motorer upp till 315 kW och 6-poliga motorer upp till 132 kW. Vi räknar med att vårt lager av Siemensmotorer kommer att finnas på plats i Kållered i början av augusti.

Vi erbjuder montage och programmeringstjänster

Står du utomhus och laddar mjukvara ibland? Svårt att hänga med i mjukvaruuppdateringarna? Är du maskinbyggare och har svårt att hinna med att ladda mjukvara? Vill du ha en färdigprogrammerad omriktare anpassad för din applikation? Vill du beställa från vårt lager och få optionskort monterat?

Nu erbjuder vi på Busck & Co AB montage och programmeringstjänster på frekvensomriktare. Kontakta din säljare för mer information!

Euro Expo Skellefteå 2022

Busck ställer ut på Euro Expo på Norrvalla IP i Skellefteå 30-31 mars.

Vi hoppas att du som är i närheten kommer förbi för att prata elmotorer, frekvensomriktare och växlar med oss. Vi bjuder på inträdet! Ladda ner din biljett och skriv ut.

Euro Expo Karlstad 2022 – ändrat datum!

Vi ställer ut på Euro Expo i Karlstad. Observera att mässan är flyttad till 4-5 maj.

Vi hoppas att du som är i närheten kommer förbi för att prata elmotorer, frekvensomriktare och växlar med våra säljare. Vi bjuder på inträdet! Ladda ner din biljett och skriv ut.

I år är Busck med på alla Euro Expo-mässor i Sverige och Norge. Euro Expo är en regional industrimässa nära dig. Vi visar vårt breda sortiment av elmotorer, frekvensomriktare och växlar. Hoppas att vi ses!

 • Skellefteå 30–31 mars
 • Stavanger 6–7 april
 • Karlstad 4–5 maj
 • Ålesund 11–12 maj
 • Umeå 18–19 maj
 • Sundsvall 31 augusti–1 september
 • Kristiansand 7–8 september
 • Falun 28–29 september
 • Lund 12–13 oktober
 • Uppsala 26–27 oktober
 • Kiruna 9–10 november
 • Örebro 30 november–1 december

Undvik akut driftstopp med Danfoss VLT frekvensomriktare smart sensor

Med smarta funktioner direkt i din Danfoss VLT frekvensomriktare, kan du övervaka din motorlindning, mäta vibrationer och övervaka lasten. På så sätt kan du enklare planera förebyggande underhåll och minska risken för akut driftstopp.

Busck stödjer Göteborgs stadsmission 2021

I Göteborg lever allt för många familjer i fattigdom. Det vill vi vara med och ändra på. Därför stöttar vi Göteborgs Stadsmissions arbete med att dela ut varma vinterkläder och mat i jul.

På det här sättet tar vi ett samhällsansvar och är med och skapar en möjlighet till förändring. Om du vill veta mer, gå in på www.stadsmissionen.org

Vi stänger tidigare 10 december

På fredag den 10 december 2021 har kontoret öppet 08:00-12:15. Därefter är det stängt på grund av julbord. Beställning går att göra som vanligt via webbutiken hela dagen. Utleveranser sker som vanligt denna dag.

Öppettider i december

Vi på Busck har stängt julafton, juldagen och annandag jul. Mellandagarna har vi öppet med ordinarie tider, det vill säga måndag till fredag 8:00-16:30. Nyårsafton och nyårsdagen har vi stängt. Vi önskar dig en riktigt god jul!

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du på  kontaktsidan.

EuroExpo Luleå 2021

Vi ställer ut på Euroexpo i Arcushallen, Luleå. Vi hoppas att du som är i närheten den 24–25 november kommer förbi och snackar motorer, frekvensomriktare och växlar med oss. Vi står för inträdet! Ladda ner din biljett och skriv ut.

Elmotorns dag

I dag infaller Elmotorns dag; hur firar du?

Elmotorns dag är instiftad av ELR, Elektromekaniska Lindningsverkstädernas Riksförbund för att belysa elmotorns styrka i vardagen. Elmotorer finns överallt runt omkring oss både inom industri, sjukvård, produktion och i ditt boende.  Den 7 oktober vill vi påminna dig om att tänka lite extra på en elmotor som finns nära dig!

Prisjusteringar och leveranstider

På grund av stigande materialpriser och höga fraktpriser tvingas vi höja priset på våra växlar enligt nedan:

 • Premium Stephan kuggväxlar +8%
 • Busck snäckväxlar, kuggväxlar och små växelmotorer +14%

Prishöjningarna gäller nya beställningar med leverans efter 2021-10-01.

Vi vill samtidigt passa på att informera er om att leveranstiderna för närvarande är extremt långa. Detta beror huvudsakligen på att det råder komponentbrist i världen och att det är svårt att få tag på containrar. Samtidigt har fabrikerna fullt i produktionen.

Besök vårt huvudkontor och lager

Följ med på ett besök på vårt huvudkontor och lager i Kållered. Här lagerhåller vi elmotorer till och med 630 kW, frekvensomriktare tom 315 kW samt växlar i olika storlekar, varianter och utföranden.

Öppet hela sommaren!

Busck håller öppet som vanligt hela sommaren med ordinarie tider, det vill säga måndag till fredag 8:00-16:15. Du är alltid välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du på vår kontaktsida.

Även under sommaren kan oväntade saker hända. Vid akuta ärenden utanför ordinarie arbetstid kan du nå någon av oss på följande nummer:

Magnus Ullman 070–720 92 02
Gösta Ullman 070–823 05 13
Erik Ullman 070–799 77 50
Jourtillägg tillkommer.

Vi hoppas att du får en lugn och skön ledighet. Glad sommar!

Kundanpassade elmotorer

Just nu produktion av 2 st 1,5 MW 2-poliga B3-elmotor som skall levereras till kund i juni. Elmotorn är vattenkyld och har bland annat en separat hydraulisk smörjenhet.

Vi inför frakt- och materialpristillägg

På grund av skyhöga fraktpriser från Kina samt mycket höga råvarupriser, framför allt på koppar och elektroplåt, är vi tvungna att införa ett frakt- och materialpristillägg på Busck elmotorer. Både vi och våra leverantörer har väntat i det längsta och hoppats på att situationen skall återgå till mer normala nivåer men så har tyvärr inte skett. För att göra vad vi kan tar vi endast ut 80% av de kostnadsökningar vi får från våra leverantörer.

I dagsläget kostar frakterna ca fem gånger det normala vilket innebär ca 6% merkostnad baserat på motorpriset. Ingående material ligger lågt räknat på en merkostnad på 10,6% baserat på motorpriset. Detta ger ett påslag på (6+10,6) x 0,8=13,2% vilket gäller under mars månad. Det kommer att uppdateras i början på varje månad och sjunker kostnaderna till normala nivåer kommer det försvinna.

Frakt- och materialpristillägget gäller från och med måndag 2021-03-15 för beställningar med leverans från vårt lager medan det för ordrar vi beställer hos leverantör gäller från och med idag.

Har du koll på de nya verkningsgradskraven?

EU-kommissionens beslut om uppdateringar av verkningsgradskrav för elmotorer kommer att genomföras i två steg. Det första trädde i kraft 2021-07-01 och det andra börjar gälla 2023-07-01. Steg 1 innebär att Busck 3-fasmotorer 0,12-0,74kW samt bromsmotorer har få en ny aluminiumstomme, den så kallade TA-serien, istället för den gamla MS-serien. Motorer för korttidsdrift samt 2-hastighetsmotorer kommer fortsatt vara i MS-serien. Steg 2 innebär att även 1-fasmotorerna kommer att levereras i TA-serien.

 • Steg 1 2021-07-01: 3-fasmotorer 2–8 poler (inklusive broms-, Ex- och frekvensstyrda motorer). IE2 0,12–0,74 kW, IE3 0,75–1000 kW. Gäller ej Ex eb.
 • Steg 2 2023-07-01: 1-fas och Ex eb. IE2 0,12–1000 kW3-fas förutom 8 poler, bromsmotorer och Ex eb. IE4 75–200 kW

Vi välkomnar vår nya kollega Johan!

Johan Plantin började för över 30 år sedan i ABB:s motorfabrik. De senaste 27 åren har han ägnat sig åt försäljning av motorer och frekvensomriktare, inom flera kundsegment. Hans stora ambitioner och tidigare erfarenheter lämpar sig perfekt tillsammans med vårt befintliga gäng. På fritiden är det husbil och motorcykel som upptar hans tid.

Johan gör sin första dag på Busck den 3 februari 2021. Han kommer att ansvara för Mellansverige och ha placeringsort Västerås. Vill du säga hej till vår nya kollega personligen, hittar du hans kontaktuppgifter under Medarbetare.

Säg hej till vår nya kollega Ronnie!

År 2000 började Ronnie Nilsson som industritekniker i Smålandsstenar. Sedan dess har han arbetat som service- och automationsingenjör samt med teknisk försäljning. Han besitter en bred applikationskunskap och sätter kundens behov främst. Privat ägnar han sig gärna åt ölbryggning och han gillar dykning samt kallbad.

Med sin tidigare erfarenhet som elkonstruktör och en bakgrund från bl.a. Danfoss blir Ronnie ett efterlängtat tillskott för oss. Ronnie börjar efter årsskiftet 20/21 och kommer att utgå från Halmstad.

Vill du säga hej till vår nya kollega personligen, hittar du hans kontaktuppgifter under Medarbetare.

Busck stödjer Hjärnfonden 2020

I år skänker vi en julgåva till Hjärnfonden vars vision är att ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar i hjärnan.  De driver svensk hjärnforskning framåt, engagerar sig i de drabbades diagnoser och sprider kunskap om hjärnan.

Varje år delar Hjärnfonden ut forskningsbidrag i antingen ett eller två år till etablerade forskare inom neurovetenskap vid svenska universitet och stipendier till forskare som nyligen avlagt doktorsexamen. Den här forskningen har fått pengar de senaste åren.

Så här jobbar vi i sommar

Vi på Busck håller öppet som vanligt hela sommaren med ordinarie tider, det vill säga måndag till fredag 8:00-16:15. Du är alltid välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du på  kontaktsidan.

Vi önskar dig en riktigt skön sommar med strålande sol, bad och grillkvällar!

Direkt från lager

Vi har idag cirka 40 000 elmotorer 10 000 växlar och 500 frekvensomriktare i vårt lager, redo för försäljning. Välkommen att kontakta oss, vi ger er bästa service och support.

Vi har även jourverksamhet.

INSTÄLLT! Underhållsmässan 2020

På grund av rådande omständigheter gällande Coronavirus (covid-19) i Sverige och världen är Underhållsmässan 2020 inställd.

Välkommen till Europas största fackmässa inom drift och underhåll; mässan med över 10 000 besökare och 300 utställare. På underhall.se hittar du program och utställarlista. Varmt välkommen att träffa oss i monter B07:12! Vi visar elmotorer, växlar och frekvensomriktare ur vårt breda produktutbud. Vi på Busck & Co AB ser verkligen fram emot årets Underhållsmässa och hoppas på intressanta möten och diskussioner. Kontakta oss gärna i förväg om du har några frågor eller vill boka ett möte på mässan.

Vi levererar

Den här 250 kW 4-poliga B3-motorn skickade vi från Busck i Göteborg, lördag kväll 23:40 till en dansk kund med akut behov. På söndag morgon 8:30 var den framme på Mittjylland!

Ny Busck produktkatalog börjar gälla från årsskiftet 19/20

Vi trycker inte någon ny produktkatalog för 2020 men en digital version kommer att finnas för nedladdning på vår webbplats. Aktuella priser finns även i vår lagersökning.

Träffa oss på industrimässan i Karlstad

Året går mot sitt slut och vi planerar inför 2020 års mässor. Först ut är Euro Expo industrimässa i Karlstad.

Vi hoppas att du som är i närheten den 22–23 januari 2020 kommer förbi för att prata elmotorer, frekvensomriktare och växlar med våra säljare. Vi bjuder på inträdet!

Busck stödjer SOS Barnbyar 2019

I år skänker vi en julgåva till SOS Barnbyar, vars mål är att inte ett enda barn ska växa upp ensamt. De har i över 70 år arbetat för att alla barn får växa upp i trygghet. Där familjer inte tvingas splittras. Tillsammans säkrar vi barns nutid och framtid. 

Världen står inför stora utmaningar, som driver ännu fler människor in i fattigdom. Från strukturella problem till klimatförändringar och konflikter. Många familjer splittras av desperation och barnen – de redan mest utsatta – blir lämnade helt ensamma. Utan kärlek. Utan trygghet. Utan respekt.

Barn som lämnas ensamma hamnar ofta i trafficking, kriminalitet, utsätts för övergrepp eller tvingas arbeta. Barn som annars hade kunnat växa upp till starka och självständiga vuxna hamnar istället i en spiral av utsatthet som är nästintill omöjlig att bryta.

Röster från Elmia Subcontractor 2019

Vi vill tacka alla som besökte oss på mässan i år. En bra mässa, som alltid. Läs gärna artikeln i Verkstäderna som var där och tog pulsen på utställarna.

Träffa oss på industrimässan i Luleå

Snart är det dags för industrimässa i Luleå. Vi hoppas att du som är i närheten den 27–28 november 2019 kommer förbi och prata motorer, frekvensomriktare och växlar med våra säljare. Vi står för inträdet!

Är du redo för Elmia Subcontractor 2019?

Den 12–15 november är det dags igen. Då är du välkommen att tillsammans med oss på Busck att uppleva norra Europas ledande mässa för den tillverkande industrins leverantörer. Fyra dagar med nya möten, nya diskussioner, ny inspiration. Eller som Elmia själva säger: ”Med 1200 utställare från runt 30 länder skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.”

Vi bjuder på inträdesbiljetten (klicka på bannern nedan), så det finns alla anledning att komma dit! Vi hoppas att du kommer förbi och tar dig tid att snacka motorer, växlar och omriktare med oss. Du hittar oss i monter B04:38. Vi ses väl?

Vi ställer ut i Borlänge

Den 16–17 oktober ställer vi ut på EURO EXPO i Borlänge. Kom gärna förbi och prata motorer, frekvensomriktare och växlar med våra säljare.

Öppet hus i Eksjö

Den 11-12 september  2019 har vår återförsäljare Elektroservice Stig Eskilson AB öppet hus. Vi är där för att visa ett axplock av vårt produktutbud. Kom gärna förbi och prata motorer, frekvensomriktare och växlar med våra säljare Konrad och Magnus.

Vi ställer ut i Värnamo

Den 28-29 augusti ställer vi ut på EURO EXPO i Värnamo. Kom gärna förbi och prata motorer, frekvensomriktare och växlar med våra säljare.

Träffa oss i Uddevalla

Den 22-23 maj 2019 ställer vi ut på EURO EXPO på Uddevalla Mässcentrum, Uddevalla. Kom gärna förbi och prata motorer, frekvensomriktare och växlar med våra säljare.

Träffa oss i Gävle

Den 8-9 maj 2019 ställer vi ut på EURO EXPO på Gavlerinken, Gävle. Kom gärna förbi och prata motorer, frekvensomriktare och växlar med våra säljare.

Öppet hus i Köping

Den 8 maj 2019 kl. 9-16 har vår återförsäljare Rörick El. Verkstad AB öppet hus. Vi är där för att visa ett axplock av vårt produktutbud. Kom gärna förbi och prata motorer, frekvensomriktare och växlar med våra säljare Konrad och Magnus.

Träffa oss i Norrköping

Den 10-11 april 2019 ställer vi ut på EURO EXPO på Racketstadion, Norrköping. Kom gärna förbi och prata motorer, frekvensomriktare och växlar med våra säljare.

Vi hälsar vår nya administratör välkommen

Vi är glada att kunna välkomna Nina Björk i rollen som administratör. Nina bevakar och följer upp våra inleveranser. Hon tar även hand om fakturering och transportreklamationer. Hennes motto är att vill kunden ha hjälp ska hen få det; man kan inte säga nej innan man undersökt om det är genomförbart eller ej. Hos Nina finns kundservicen ända ut i fingerspetsarna.

Vill du säga hej till vår nya administratör personligen, hittar du hennes kontaktuppgifter under Medarbetare.

Större tillgänglighet av Vacon i Stockholmsområdet

Hos vår återförsäljare Ekström & Söner AB i Skärholmen finns nu Vacon 100 FLOW på lagerhyllan. Från och med januari 2019 har vi ingått distributörsavtal gällande lagerhållning av Danfoss Vacon frekvensomriktare.

 

Tillsammans i kampen mot fattigdom 2018

I år skänker vi en julgåva till Panzisjukhuset i Kongo, där kvinnor och barn som utsatts för sexuellt våld får kvalificerad vård och hjälp att läka, både kroppsligt och själsligt.

Panzisjukhuset grundades 1999 av den prisbelönte gynekologen Denis Mukwege med stöd från PMU, Läkarmissionen och Sida i syfte att bedriva kvalificerad mödrahälsovård. Sjukhuset ägs idag av PMU:s samarbetspartner Communauté des Eglises de Pentecôte en Afrique Centrale.

Ny produkt 2018: Vacon frekvensomriktare

Vi har utökat vårt samarbete med Danfoss Drives och lagerför numera även Vacons frekvensomriktare. Vacon ingår i Danfoss Drives utbud sedan några år tillbaka. Detta innebär att vi kan erbjuda hela Vacons sortiment. Vi lagerför Vacon NXP upp till och med 160 kW och Vacon 100 upp till och med 75 kW samt 315 kW. VLT har vi sedan tidigare upp till och med 110 kW. Våra omriktare går att anpassa så att de uppfyller dina krav och specifikationer. Vi erbjuder helt enkelt rätt frekvensomriktare till rätt applikation och rätt pris.

Busckkatalogen för 2019 är här!

Vår nya produktkatalog är klar och på väg ut från tryckeriet direkt till dig som kund.  Har du inte fått någon katalog eller vill ha fler, hör av dig till oss eller ladda ner den under Produktkatalog. Annars kan du passa på att ta ditt eget exemplar på Elmia Subcontractor om du har vägarna förbi (vi bjuder ju på inträdet!).

Stort frekvensomriktarlager hos Runby

Vår återförsäljare Runby elektroservice i Upplands Väsby kan numera erbjuda ett brett sortiment av Vacons frekvensomriktare. För dig som kund i Stockholmsområdet innebär det en snabb och lättillgänglig åtkomst till en av marknadens bästa frekvensomriktare. Välkommen till Finvids väg 12 i Upplands Väsby!

 

Snart dags för Elmia Subcontractor 2018!

Den 13–16 november är det dags igen. Då är du välkommen att tillsammans med oss på Busck att uppleva norra Europas ledande mässa för den tillverkande industrins leverantörer. Fyra dagar med nya möten, nya diskussioner, ny inspiration. Eller som Elmia själva säger: ”Med 1200 utställare från runt 30 länder skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.”

Vi bjuder på inträdesbiljetten (klicka på bannern nedan), så det finns alla anledning att komma dit! Väl på plats söker du upp monter B04:38 och kommer in och säger hej. Passa även på att ta ditt exemplar av vår nya produktkatalog. Vi ses väl?

Vi stödjer Nattvandrarna

Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter. Nattvandrarnas närvaro förebygger också kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk. Detta arbete vill givetvis vi på Busck vara med och stödja!

 

Stängt på grund av konferens

På fredag den 31 augusti 2018 har kontoret öppet 08:00-10:00. Därefter är det stängt på grund av konferens. Beställning går att göra som vanligt via webbutiken hela dagen men inga utleveranser kommer att ske denna dag. Beställningarna skickas istället på måndag.

Stig går i pension och Anders tar över del 1

Det svåra beslutet är taget. Efter mer än 30 år i elmotorbranschen, varav drygt 20 år på Busck, kommer jag att dra mig tillbaka. Jag ska ägna mig åt min familj och andra spännande saker, för resten av livet.

Busck har haft en fantastisk utveckling de senaste dryga 10 åren, det har varit oerhört roligt att vara med på den här resan. Tillsammans med Danfoss och vårt spännande växelprogram har vi nu stora möjligheter att växa till nya fantastiska höjder. Då krävs det fortsatt friska krafter som kan ge allt. Därför känns det väldigt rätt att kunna lämna över stafettpinnen till Anders Calvander som min efterträdare. De flesta av er känner ju honom, och för er andra, är det en man i sina bästa år. Anders har jobbat på Busck i 13 år. Han har jobbat upp vårt södra distrikt på ett målmedvetet sätt. Därför har han de bästa förutsättningarna att vara en bra drivande försäljningschef.

Jag vill till slut tacka alla er; kunder, medarbetare, ägare med flera. Det har varit väldigt roligt och lärorikt att jobba tillsammans med er. Ett stort tack för de här åren, hoppas ni får många bra kommande år tillsammans med Busck.

Med vänliga hälsningar Stig Henrysson

Stig går i pension och Anders tar över del 2

Efter nästan 20 år i branschen känns det nu oerhört inspirerande och spännande att få förtroendet att efterträda Stig och därigenom kunna fortsätta leda utvecklingen på Busck framåt. Vi är idag en leverantör som har ett mycket starkt produktutbud att tillgå, med många välkända kvalitetsprodukter avseende elmotorer, transmissioner och frekvensomriktare. Tack vare vårt stora och breda produktlager kan vi tillgodose både OEM-kunder och svensk industri (via våra återförsäljare) med snabba, driftsäkra och prisvärda leveranser av drivutrustningar.  Jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta växa och utveckla oss på den nordiska marknaden. Vår enkla målsättning dagligen kommer även fortsättningsvis att vara ”Den bästa leverantören i branschen i alla avseenden”. Tillsammans med detta besitter medarbetarna på Busck en gedigen kompetens och serviceanda utöver det vanliga. Jag är helt säker på att det kommer gynna er kunder och leverantörer även i framtiden.

/ Anders Calvander

Vi stödjer Barncancerfonden

Tillsammans med våra återförsäljare stödjer vi Barncancerfonden.

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Idag klarar sig 80% av barnen, men så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden medfinansierar nästan alla forskningsprojekt som rör barncancer. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer.

 

Återförsäljarträff hos Busck

Den 24 maj 2018 var våra återförsäljare inbjudna till Kållered. Vi hade riktigt trevligt och hoppas att de lärde sig allt som går att lära sig om Busck, samtidigt som de fick chansen att umgås med branschkollegor och njuta av god mat och dryck. Allt under intensiva 24 timmar.

Tack till dig som besökte oss på Elmia Automation 2018

Elmia Automation är över för den här gången. Trötta men glada kan vi konstatera att det blev en succé för vår del. Ni var många som besökte oss och ställde många och bra frågor. Det är alltid lika roligt att se att så många är intresserade av våra produkter. Ett riktigt stort tack för den här gången! Vi ses på nästa mässa!

Vi ställer ut på Elmia Automation 2018

Kom och träffa oss på Elmia Automation! I år premiärvisar vi Vacon frekvensomriktare från Danfoss.

Vi bjuder på inträdesbiljetten, så det finns all anledning att komma dit. Väl på plats letar du upp monter D04:47 och kommer in och säger hej.

Sommartider

Nu är det sommartider på Busck och det innebär att från och med 1 maj till och med 31 augusti har vi ändrade öppettider. Vi har öppet hela sommaren och lager och kontor stänger 16:15. Trevlig sommar!

Ny produkt 2017: Rostfria motorer för livsmedels- och läkemedelsindustrin

Vi kan nu erbjuda energieffektiva och tåliga motorer som ger högre produktivitet och minimerar risken för kontaminering inom livsmedelsindustri, läkemedelsindustri och andra applikationer som kräver extrem renlighet och där motorerna utsätts för täta avspolningar.

Du hittar mer information, pris och tillgänglighet på produktsidan.

Busck stödjer Läkare Utan Gränser 2016

Istället för julkort och julklappar väljer vi på Busck & Co AB att skänka pengar till välgörenhet. I år har vi valt att stödja Läkare Utan Gränser och deras humanitära arbete där det behövs som mest. Genom vår gåva kan Läkare Utan Gränser bistå människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

Till våra besökare på Elmia Subcontractor 2016

Besökte du Elmia Subcontractor? Vi hoppas att du besökte oss i vår monter. Vi hade många besökare och det är alltid lika trevligt att träffa er, både nya och gamla besökare. Ett riktigt stort tack för den här gången! Vi kanske ses nästa år igen?

Busck katalog 2017 är här

Äntligen kommer den! En rykande färsk katalog är på väg från tryckeriet. Passa på att ta ditt eget exemplar på Elmia Subcontractor om du har vägarna förbi. Annars är det bara att höra av sig så skickar vi en, eller fler, till dig. Från och med 1 januari 2017 kan du ladda ner katalogen under Produktkatalog. Det är först då den börjar gälla.

Vi ses väl på Elmia Subcontractor 2016?

Den 8-11 november ställer Busck ut på Elmia Subcontractor. Vi bjuder på inträdesbiljetten, så kom dit! När du sedan kommer till Elmia söker du upp monter B04:38 och kommer in och säger hej. Passa även på att ta ditt exemplar av vår nya produktkatalog. Vi ses!

Busck bland de 20 bästa i TappaTrampet 2016

Vi har nu avslutat stegtävlingen TappaTrampet. Totalt gick vi tillsammans 13 169,5 km vilket motsvarar 0,3 varv runt jorden. Vi avslutade tävlingen på plats 13 av totalt 231 avdelningar på företag och organisationer runt om i Sverige! Vi är grymt stolta över våra kollegor.

Till våra besökare på Elmia Automation 2016

Elmia Automation är över för den här gången och vi konstaterar med stor glädje att den blev en succé för vår del. Vår monter var välbesökt av nyfiket branschfolk som ställde många och bra frågor. Det är alltid lika roligt att se att så många är intresserade av våra produkter. Ett riktigt stort tack för den här gången!

Busck satsar friskt

Som en del av vår friskvård utmanar och uppmuntrar vi varandra i TappaTrampet, en stegtävling som den här gången motsvarar en sträcka längs medelhavskusten mellan Frankrike och Italien. I och med att vi tävlar tillsammans, ville vi givetvis få en gemensam vikt. Vi trängde ihop oss på vågen och vägde in oss på totalt 929 kg. Friskt vågat, hälften vunnet!

Vår nya webbplats är på plats!

Vi förstår att ni har väntat. Efter alldeles för lång tid med gammal och trött webbplats, hackerattacker och tillfällig webbsida, är det äntligen dags för lansering av den nya webbplatsen. Här kan du läsa om våra produkter, ladda ner vår logotyp till annonsering, hitta kontaktuppgifter till alla medarbetare på Busck och mycket mer.

Träffa oss på Elmia Automation 2016

Kom och träffa oss på Elmia Automation! I år premiärvisar vi vår Busck IE4-motor. Från och med maj kommer den att lagerföras från 11 kW och uppåt, 2- och 4-polig.

Vi bjuder dessutom på inträdesbiljetten, så det finns all anledning att komma dit. Väl på plats letar du upp monter D04:47 och kommer in och säger hej.

Vi önskar alla en vit jul

Vår julkapp till er år 2015 är att Busck & Co AB skänker en gåva till Vit jul. Genom denna gåva hjälper vi till med att ge barn en så trygg jul som möjligt. Gåvor till Vit jul går till allt från att ordna fram pepparkaksdeg, hyra en lokal, köpa in julpyssel eller något så enkelt som att hyra en film.

Till våra besökare på Elmia Subcontractor 2015

Vi tackar alla besökare som besökte vår monter på Elmia Subcontractor i Jönköping 10-13 november. Det var riktigt trevligt att prata motorer och växlar med er. Vi kanske ses nästa år igen?

Ny produkt 2015: frekvensomriktare från Danfoss

Numera hittar du frekvensomriktare från Danfoss i vårt sortiment. Danfoss är en världsledande leverantör av teknik till flera branscher. Vi hoppas att vårt utökade sortiment ska hjälpa dig som kund att få rätt applikation till rätt pris. Läs mer om Danfoss frekvensomriktare under respektive rubrik.

Ny produkt 2015: OLI vibrationsmotorer

Nu kan vi erbjuda vibrationsmotorer från OLI som är en av de ledande tillverkarna av vibrationsmotorer. OLI vibrationsmotorer används bland annat till matning av komponenter, rening av filter, silos och vibrering av betong.

Vår nya katalog för 2015/2016 är här!

Vår nya katalog är klar och på väg ut från tryckeriet direkt till våra kunder. Vi hoppas att den ska bli väl emottagen. Har du inte fått någon katalog eller vill ha fler, hör av dig till oss eller ladda ner den under Produktkatalog.